APPARATEN TE LEEN OM CO2-CONCENTRATIE TE METEN OP THUISWERKPLEK


Nu veel mensen thuiswerken door de corona-maatregelen is het goed te waarschuwen dat de CO2-concentratie verbazingwekkend hoog kan oplopen in afgesloten ruimtes. CO2 is niet giftig, zoals koolmonoxide, maar toch neemt de hoeveelheid zuurstof in het bloed af. Naast concentratieverlies geeft dit ook een slaperig gevoel. Zie bijv. het recente bericht op NU.NL.
Als je je woning gaat isoleren, moet je altijd ook zorgen voor goede ventilatie, zodat er genoeg zuurstof de woning binnen komt. EcoHeemskerk beschikt daarom ook over diverse apparaten om dat te controleren.  Mochten er leden van EcoHeemskerk zijn die twijfelen of hun thuiswerkplek wel genoeg geventileerd is, dan kunnen ze via ons algemene e-mailadres info@ecoheemskerk.nl een verzoek doen om gratis enkele dagen een CO2-meter te lenen. Uiteraard moeten we ons aan de corona-afspraken houden bij het uitlenen.