We zijn op zoek naar een groot dak!

Veel huiseigenaren kunnen zonnepanelen op hun eigen dak plaatsen. Maar woon je in een huurhuis of in een appartement dan gaat dat meestal niet. Ook kan het dak van je huis ongeschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, bijv. door teveel bomen. Dan is meedoen aan een gezamenlijke zonnepaneleninstallatie een optie. Deze komt te liggen op een groot dak van bijv. een bedrijf of een sporthal en de deelnemers aan het project ontvangen de opbrengst van de opgewekte zonnestroom. Net als bij zonnepanelen op je eigen dak is de terugverdientijd van zo’n gezamenlijke zonnepaneleninstallatie zo’n 7-8 jaar. Zo’n project wordt vaak een Postcoderoos-project genoemd, omdat iedereen die in de aanliggende postcodegebieden woont mee kan doen.

EcoHeemskerk wil voor de inwoners van Heemskerk zo’n Postcoderoos-project realiseren, maar is nog op zoek naar een groot dak. Ook NH Nieuws heeft hieraan aandacht besteed, op hun website en ook is een vrijwilliger van ons geïnterviewd in de uitzending van De Ontbijttafel.

Particulieren, ondernemers of organisaties in Heemskerk die zo’n groot dak willen verhuren, kunnen contact met ons opnemen via: info@ecoheemskerk.nl