Duurzame energie

In steeds meer gemeenten nemen inwoners het initiatief om samen met anderen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de verduurzaming resp. de energietransitie.
Medio 2019 is ook in Heemskerk een energiecoöperatie opgericht, EcoHeemskerk geheten. Juridisch is EcoHeemskerk een coöperatieve vereniging U.A. (met Uitgesloten Aansprakelijkheid), met leden en een bestuur.
De bestuursleden stellen zich hieronder voor.
Voor het uitvoeren van activiteiten kent de coöperatie verder momenteel 4 werkgroepen:
1. Werkgroep Energiecoaches.
2. Werkgroep Zonne-Energie.
3. Werkgroep Beleid Duurzame Energie.
4. Werkgroep Communicatie en PR.
5. Werkgroep Duurzame energie-acties
Voor meer informatie over de werkgroepen en om je aan te melden als actief lid van zo’n werkgroep, zie de pagina Vrijwilliger Worden

Op 13 februari 2021 is Frits Brouwer (secretaris) op Omroep Heemskerk geïnterviewd door Kees Pater in het programma Welkom-in-het-Weekend. U kunt HIER  het gesprek terugluisteren over de energietransitie en over het doel van onze vereniging en wat we daar zoal voor activiteiten voor ondernemen.

*** Het Bestuur ***

Ario van der Zande

Voorzitter

Ario heeft een achtergrond in de sport en was mede oprichter van Skicentrum Heemskerk. Hij heeft een passie voor bouwen in de breedste zin van het woord. Variërend van het zelf bouwen van zijn zeilboot en eigen huis tot bouwen aan een samenwerking om gezamenlijke doelen te bereiken. Het samen met andere Heemskerkers bouwen aan een duurzame samenleving die we door kunnen geven aan onze kinderen is 1 van die doelen.

George Poel

commissaris activiteiten

George Poel is vanuit zijn werk in de automatisering in 2018 gestart als zelfstandig energie adviseur voor particulieren. Hierdoor kan hij zijn kennis vanuit zijn oorspronkelijke opleiding energietechniek weer toepassen. Door koppeling van kennis over energietechniek met praktische ervaring met isolatie en warmteopwekking, verstrekt hij heldere, uitvoerbare adviezen voor bewoners.

Secretaris

Momenteel is er een vacature voor de functie van secretaris. De taak wordt a.i. ingevuld door George Poel.

Penningmeester

Momenteel is er een vacature voor de functie van penningmeester. De taak wordt a.i. ingevuld door George Poel.

*** De vrijwilligers ***

Annelies Westerhoven