Organisatie

In steeds meer gemeenten nemen inwoners het initiatief om samen met anderen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de verduurzaming resp. de energietransitie.
Medio 2019 is ook in Heemskerk een energiecoöperatie opgericht, EcoHeemskerk geheten. Juridisch is EcoHeemskerk een coöperatieve vereniging U.A. (met Uitgesloten Aansprakelijkheid), met leden en een bestuur. De bestuursleden stellen zich hieronder voor.

Voor het uitvoeren van activiteiten kent de coöperatie verder momenteel de volgende werkgroepen:

  1. Werkgroep Energiecoaches.
  2. Werkgroep Zonne-Energie.
  3. Werkgroep Beleid Duurzame Energie.
  4. Werkgroep Communicatie en PR.
  5. Werkgroep Duurzame energie-acties

Voor meer informatie over de werkgroepen en om je aan te melden als actief lid van zo’n werkgroep, zie de pagina Vrijwilliger Worden

Het bestuur

Ario van der Zande

Commissaris activiteiten

Ario heeft een achtergrond in de sport en was mede oprichter van Skicentrum Heemskerk. Hij heeft een passie voor bouwen in de breedste zin van het woord. Variërend van het zelf bouwen van zijn zeilboot en eigen huis tot bouwen aan een samenwerking om gezamenlijke doelen te bereiken. Het samen met andere Heemskerkers bouwen aan een duurzame samenleving die we door kunnen geven aan onze kinderen is 1 van die doelen.

George Poel

Commissaris Activiteiten

George Poel is vanuit zijn werk in de automatisering in 2018 gestart als zelfstandig energie adviseur voor particulieren. Hierdoor kan hij zijn kennis vanuit zijn oorspronkelijke opleiding energietechniek weer toepassen. Door koppeling van kennis over energietechniek met praktische ervaring met isolatie en warmteopwekking, verstrekt hij heldere, uitvoerbare adviezen voor bewoners.

 

Anton Lubbers

Penningmeester

Anton Lubbers is met prepensioen en werkzaam geweest als financieel projectleider en datastandaardisatie-consultant. Hij is lid geworden van EcoHeemskerk via een zonnepanelenactie en hierdoor verder geïnteresseerd geraakt in energiebewustzijn. Dit heeft geleid tot meerdere verduurzamings-initiatieven in zijn woning. Vanuit de rol van penningmeester wil hij nu bijdragen aan de verduurzaming van heel Heemskerk.

Frits Brouwer

Voorzitter

Frits Brouwer is tijdens zijn loopbaan o.a. manager geweest bij het KNMI en betrokken geweest bij het bepalen en onderzoeken van klimaatverandering. Vanuit deze achtergrond is hij na zijn pensionering actief geworden bij EcoHeemskerk om te helpen Heemskerk duurzamer te maken; eerst was dit als Energiecoach. En met een onderbreking van een jaar vanwege een wethouderschap, is hij sinds november 2020 secretaris en sinds juni 2023 voorzitter.

De vrijwilligers

Annelies Westerhoven

Vrijwilliger administratie

Ton Westerhoven

Energiecoach

Bart van Rixel

Vrijwilliger

Jack Mul

Vrijwilliger

Nancy Vleesman

Vrijwilliger

Frans Mulder

Energiecoach

Marja Mulder

Vrijwilliger administratie

Peter Schram

Vrijwilliger

Sandra de Nijs

Vrijwilliger communicatie

Hans de Boer

Vrijwilliger

Richard Schuijt

Vrijwilliger

Hans Bleijendaal

Webbeheer