Vrijwilliger worden

Duurzame energie

Ja, ik help mee aan een duurzaam Heemskerk en word vrijwilliger van EcoHeemskerk.

 

Als je lid bent van EcoHeemskerk, kun je als actieve vrijwilliger in diverse werkgroepen werken aan duurzamer oplossingen voor de burgers van Heemskerk. Er zijn de volgende mogelijkheden:

1. Werkgroep Energiecoaches:

Je krijgt een opleiding om in staat te zijn om een warmtescan (met een Infrarood-camera) en/of een duurzaamheidsscan te maken van een bestaande woning. Je kijkt naar de staat van de isolatie, de verwarming en de ventilatie. Je maakt een (standaard) rapport van je bevindingen met een stappenplan waarmee burgers hun huis kunnen verduurzamen. Een vooropleiding is niet nodig. EcoHeemskerk wil tenminste 20 coaches opleiden om andere leden van EcoHeemskerk te adviseren rond duurzame energie…
2. Werkgroep Zonnepanelen:
Je draagt bij aan de organisatie van zonnepanelen-actie van de gemeente Heemskerk. Je helpt ook Heemskerkers die meer informatie willen over de aanschaf van zonnepanelen en wijst ze bijv. op mogelijkheden voor een ‘groene lening’ om de aankoop van zonnepanelen te financieren. Ook houd je de publicaties over de ontwikkelingen rond zonnepanelen in de gaten, om de leden (bijv. via de website) actuele informatie te geven.
3. Werkgroep Beleid Duurzame Energie:
Je bent geïnteresseerd in zaken als de RES (Regionale Energie Strategie) van de provincie en over plannen van onze gemeente rond de Warmtetransitie, waar de vraag is: hoe komt Heemskerk in 30 jaar ‘van het gas af’? Is een warmtenet de oplossing, of gaan we voor all-electric? Je denkt nu mee voordat het voor ons bepaald wordt en wordt mede-eigenaar van de oplossing, door bijv. in het kader van burgerparticipatie namens EcoHeemskerk in te spreken en geeft de resultaten daarvan door aan de leden.
4. Werkgroep Communicatie en PR:
Goed contact met de leden en een goede uitstraling van EcoHeemskerk naar stakeholders zoals de gemeente en HVC, is van groot belang. Binnen deze werkgroep wordt de website bijgehouden, organiseren we ledenactiviteiten en wordt de algemene PR van EcoHeemskerk verzorgd. Handigheid op het Internet wordt erg gewaardeerd…

Ik wil vrijwilliger worden: