Subsidieloket

Maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken kosten geld. Gelukkig levert het ook weer geld op doordat je gaat besparen in de energiekosten. Maar soms is er geen geld beschikbaar om te investeren in bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of zonnepanelen. Omdat de overheid verduurzaming van woningen wil stimuleren zijn verschillende opties om toch maatregelen te kunnen nemen. Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor isolatiemaatregelen, zonneboilers of warmtepompen. Ook bestaan er speciale leningen om te investeren in verduurzaming met een lage rente en goede voorwaarden.
Op deze pagina vind u actuele informatie over deze regelingen.

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen

Via onderstaande links kunt u doorklikken naar de verstrekker van de subsidie, lening, e.d.

Informatie voor wooneigenaren:
Infographic woonhuis

Informatie voor VVE’s
Infographic VVE’s

Bij het aanvragen van subsidies en leningen is het goed om rekening te houden met de volgende punten:

  • Niet alle isolatiemaatregelen komen per definitie in aanmerking voor subsidie, zorg eerst dat u op de hoogte bent van de voorwaarden van de regeling. 
  • Maatregelen moeten vaak worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. Om subsidie te kunnen ontvangen is het meestal niet toegestaan om zelf isolatie aan te brengen.
  • Subsidieregelingen wijzigen regelmatig of worden soms (tijdelijk) gesloten. We proberen deze website actueel te houden maar controleer ook bij de subsidieverstrekker of de regeling nog geldt.

Tips bij het aanvragen van subsidies en/of leningen:

  • Bewaar alle correspondentie over de aanvraag, zoals mailtjes en brieven
  • maak foto’s van de situatie voor, tijdens en na de maatregelen. Zorg ervoor dat op deze foto’s goed de naam, het merk, de soort en de dikte van het isolatiemateriaal te zien is.
  • Vraag het bedrijf dat de maatregelen toepast om een getekende offerte en factuur. Vraag ook om foto’s, dit kan nodig zijn bij het bepalen van een energielabel.

Heeft u verder nog vragen over subsidies of financieringsmogelijkheden dan helpen wij u daar graag mee.

Mail uw vraag naar info@ecoheemskerk.nl met als onderwerp subsidieloket en wij nemen binnen 2 weken contact met u op.