Uitleenservice voor leden

Als coöperatie van leden, heeft EcoHeemskerk voor haar leden ook een uitleenservice. Je kunt namelijk als lid diverse apparaten voor kortere of langere tijd gratis te leen krijgen. Je kunt je verzoek om iets te lenen indienen via info@ecoheemskerk.nl. Geef daarbij aan hoelang je de apparatuur wilt gebruiken. Daarna krijg je een reactie wanneer en waar je de spullen kunt ophalen en weer moet inleveren. Je moet wel tekenen voor het lenen, bijv. dat EcoHeemskerk niet aansprakelijk is voor schade door het gebruik en dat je eventuele schade door onoordeelkundig gebruik aan de apparatuur zult vergoeden. 

We willen de service nog verder uitbreiden, maar onze uitleenservice omvat momenteel de volgende zaken:

1. CO2-meters

Als je goed isoleert, neemt de natuurlijke ventilatie af. Het is het goed te waarschuwen dat de CO2-concentratie (alleen al door het ademen!) verbazingwekkend hoog kan oplopen in afgesloten ruimtes. CO2 is niet giftig, zoals koolmonoxide, maar toch neemt de hoeveelheid zuurstof in het bloed af. Naast concentratieverlies geeft dit ook een slaperig gevoel. EcoHeemskerk heeft diverse CO2-meters om te bepalen of de ventilatie in bijv. je keuken of slaapkamer wel voldoende is. Zie ook ons NIEUWSBERICHT.

2. Energiekosten-meters

Wil je weten hoeveel stroom bijv. je (oude) wasmachine, straalkachel of pomp van de vloerverwarming eigenlijk gebruikt, stop dan eenvoudig een energiekosten-meter in het stopcontact en na een weekje weet je het!

3. Zonnepanelen-schrobborstel met watertelescoopsteel

Het is verstandig 1x per jaar je zonnepanelen een schoonmaakbeurt te geven; zie ook DEZE PAGINA op onze website. Na het schoonmaken leveren de panelen ca. 2% meer stroom op; dus maak ze begin mei schoon, omdat je in de maanden daarna de grootste stroomopbrengst hebt. Als je niet bij de zonnepanelen op je schuine dak kunt, lukt het schoonmaken ervan vast met deze schrobborstel met watersproeier op een telescoopsteel van maar liefst 10 meter.