Vraag gratis hulp van onze Energiecoach!

VOOR EEN ENERGIESCAN VAN JE WONING

De speciaal opgeleide, onafhankelijke Energiecoach van EcoHeemskerk kan jou als huiseigenaar helpen om een eerste (of volgende) stap te zetten in de verduurzaming van je woning. Zo kom je meer te weten over welke maatregelen (zoals isolatie) je kunt treffen en wat die ongeveer kosten. Maar ook kom je dan te weten hoeveel de maatregelen gaan helpen voor de verlaging van je energiekosten en voor je wooncomfort.

Meestal gebruiken we daarvoor de Energiescan. Deze gaat over de gehele energiehuishouding van je woning, dus bijv. kan het advies zijn: “schaf zonnepanelen aan”, of “koop een warmtepomp”, of “koop een zuinige wasdroger”. 

Maar ook kan het zijn dat je een specifieke vraag rond energiebesparing in je woning hebt. Ook daarvoor kun je terecht bij onze Energiecoaches.

Hieronder kun je meer lezen over de Energiescan en kun je je ook aanmelden voor een afspraak met een Energiecoach.  

De prijs van de Energiescan is normaal: 50 euro voor leden van EcoHeemskerk en 75 euro voor niet-leden, maar momenteel geeft de gemeente Heemskerk een subsidie zodat DE DIENSTEN VAN ONZE ENERGIECOACHES GRATIS ZIJN!

DE ENERGIESCAN

Krijg een beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming van je woning

Wil je (verdere) stappen maken om je woning comfortabeler te maken en minder energie te verbruiken? De Energiecoaches van EcoHeemskerk helpen je er graag mee. Dit gaat door middel van een gesprek op ons spreekuur of eventueel bij jou thuis. Hierbij nemen we een door jou vooraf ingevulde vragenformulier door en bespreken we samen het huis qua energie-huishouding. Op basis hiervan ontvang je ook een stappenplan op schrift, met een aantal voorstellen voor energiebespaar-maatregelen en wat die financieel ongeveer betekenen. Ook krijg je een aantal eenvoudige energiebespaar-tips.

De Energiecoaches zijn allemaal inwoners van Heemskerk, zijn zeer gemotiveerd en worden speciaal voor deze taak opgeleid in samenwerking met de overkoepelende organisatie voor energiecoöperaties Hoom. Het doel van EcoHeemskerk is om elkaar als inwoners van onze gemeente laagdrempelig te helpen. De uitdaging om minder energie te gebruiken gaat ons immers allemaal aan!

HOE WERKT HET? AAN TAFEL EN EEN DIGITAAL DOSSIER

De aanpak is simpel:

  1. Je vult het aanmeldformulier in, onderaan deze pagina.
  2. Er wordt door EcoHeemskerk contact met je opgenomen voor een afspraak, vaak op ons spreekuur, soms ook thuis. Geef daarbij aan als je niet geinteresseerd bent in de Energiescan, maar over een specifiek probleem met de Energiecoach wilt praten.
  3. Voorafgaande aan de afspraak met de Energiecoach voor een Energiescan, moet je een vragenformulier invullen. Hierdoor leef je je alvast in in je huidige energiesituatie. En krijgt de Energiecoach een eerste inzicht in bijv. de isolatie van je woning.
  4. Tijdens het gesprek met de Energiecoach nemen jullie samen de gegevens door. Daarbij worden zaken bezien als de al of niet aangebrachte isolatie. Vervolgens wordt besproken: wat is er al aangepakt?, waar is (snel) een extra energiebesparend resultaat te behalen?, wat kan er op de wat langere termijn gedaan worden aan de woning?, etc.
    Te denken valt daarbij aan meer isolatie, tochtvermindering, aanpassing verwarmingsketel, installatie zonnepanelen, etc. Deze zaken krijg je uitgeschreven in een digitaal dossier, met ook een indicatie van de investeringskosten en de jaarlijkse besparing op bijv. stookkosten. Het gesprek duurt ongeveer 1 uur.
  5. Daarna kun je zelf aan de slag en bedrijven uitnodigen voor offertes en het eventueel inplannen van werkzaamheden of uitvoeren van diverse maatregelen. Als gezamenlijke Energiecoöperaties werken we aan een netwerk van betrouwbare leveranciers en kijken we waar mogelijkheden liggen voor collectieve inkoop-acties. Hier kun je dan uiteraard gebruik van maken als je dat te zijner tijd wilt.

Formulier

Maak uw keuze:

U heeft gekozen voor: Energiescan

Krijg een beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.

Uw gegevens:

Door het invullen van dit formulier geeft u toestemming om uw gegevens te verwerken in de administratie.