Vraag een energiecoach

VOOR EEN ENERGIESCAN OF EEN WARMTESCAN VAN UW WONING

De speciaal opgeleide, onafhankelijke Energiecoach van EcoHeemskerk kan jouw als huiseigenaar helpen om een eerste (of volgende) stap te zetten in de verduurzaming van je woning. Zo kom je meer te weten over welke maatregelen (zoals isolatie) je kunt treffen en wat die ongeveer kosten. Maar ook kom je dan te weten hoeveel de maatregelen gaan helpen voor de verlaging van je energiekosten en voor je wooncomfort.

Kort gezegd kan onze Energiecoach twee verschillende soorten advies geven: een zogeheten “energiescan” en een “warmtescan”.
De energiescan gaat over de gehele energiehuishouding van je woning, dus bijv. kan het advies zijn: “schaf zonnepanelen aan”, of “koop een warmtepomp”.
De warmtescan levert alleen plaatjes op waar je isolatie of ventilatie niet op orde is (zie foto) en wat je daaraan kunt doen.

Hieronder kun je over beide soorten scans meer lezen en kun je je ook aanmelden voor een afspraak met een Energiecoach.

De prijzen van beide soorten scans zijn: 50 euro voor leden en 75 euro voor niet-leden, maar momenteel geeft de gemeente Heemskerk een subsidie zodat PER WOONADRES 1 VAN DE DIENSTEN VAN ONZE ENERGIECOACHES GRATIS is. Voor de voorwaarden zie de pagina PRIJSLIJST op deze website.

Tevens ontvang je na een uitgevoerde scan een GRATIS energie bespaarbox ter waarde van 35 euro. Voor meer informatie over de energiebespaarbox klik hier.

Optie 1: DE ENERGIESCAN

Krijg een beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.

 

Wil je (meer) stappen maken om je woning comfortabeler te maken en minder energie te verbruiken? De energiecoaches van EcoHeemskerk helpen je er graag mee. Dit gaat door middel van een gesprek bij jou thuis. Hierbij nemen we het door jou vooraf ingevulde vragenformulier door en bekijken we samen het huis qua energie-huishouding. Op basis hiervan ontvang je ook een stappenplan op schrift, met een aantal voorstellen voor energiebespaar-acties en wat die financieel ongeveer betekenen.

De energiecoaches zijn allemaal inwoners van Heemskerk, zijn zeer gemotiveerd en worden speciaal voor deze taak opgeleid via onze coöperatie in samenwerking met de overkoepelende organisatie voor energiecoöperaties Hoom. Het doel van EcoHeemskerk is om elkaar in onze gemeente laagdrempelig te helpen. De uitdaging minder energie te verbruiken gaat ons immers allemaal aan!

HOE WERKT HET? AAN TAFEL EN EEN DIGITAAL DOSSIER

De aanpak is simpel:

  1. Je vult het aanmeldformulier onderaan deze pagina.
  2. Er wordt door EcoHeemskerk contact met je opgenomen voor een afspraak.
  3. Voordat de energiecoach langskomt, verzoeken we je een vragenformulier in te vullen. Hierdoor leef je je alvast in in je huidige energiesituatie. En krijgt de energiecoach een eerste inzicht in bijv. de isolatie van je woning.
  4. De energiecoach komt langs en neemt samen met jou/jullie de gegevens door. Daarna lopen jullie samen door het gehele huis om zaken als al of niet aangebrachte isolatie te bekijken. Vervolgens wordt besproken: wat is er al aangepakt?, waar is (snel) een extra energiebesparend resultaat te behalen?, wat kan er op de wat langere termijn gedaan worden aan de woning?, etc.
    Te denken valt daarbij aan meer isolatie, tochtvermindering, aanpassing verwarmingsketel, installatie zonnepanelen, etc. Deze zaken krijg je uitgeschreven in een digitaal dossier, met ook een indicatie van de investeringskosten en de jaarlijkse besparing op bijv. stookkosten.
  5. Daarna kun je zelf aan de slag en bedrijven uitnodigen voor offertes en het eventueel inplannen van werkzaamheden of uitvoeren van diverse maatregelen. Als energiecoöperatie werken we met de leden en energiecoaches aan een netwerk van betrouwbare leveranciers en kijken we waar mogelijkheden liggen voor collectieve acties. Hier kun je dan uiteraard gebruik van maken als je dat te zijner tijd wilt.

Optie 2: DE WARMTESCAN

Laat je huis controleren op warmteverlies.

We beschikken als EcoHeemskerk over professionele warmtecamera’s, die werken met InfraRood licht. Dit is een nuttig hulpmiddel bij het ontdekken waar je (extra) maatregelen kunt nemen en zo minder warmteverlies (en daardoor minder gasverbruik) kunt realiseren. Als je de camera buiten gebruikt zie je direct waar warmte uit je woning ‘lekt’. Als je de camera binnen gebruikt zie je direct waar koude (lucht) het huis binnen komt. We noemen deze meting een warmtescan.

HOE WERKT HET?

Onze energiecoaches hebben een training gehad in het uitvoeren van zo’n warmtescan en welke conclusies daar uit te halen zijn. De energiecoach maakt op een afgesproken tijdstip met de warmtecamera van de buitenkant opnamen van je huis. Soms worden ook binnen opnamen gemaakt. Je krijgt de meetresultaten als foto’s per e-mail toegestuurd, met direct ook (indien er warmteverlies is) een voorstel welke mogelijke maatregelen je kunt nemen.

SNEL TERUGVERDIEND EN MEER COMFORT!

Als je meer comfort wilt en een lagere gasrekening, dan kan de warmtescan je eenvoudig helpen. Er kan bijvoorbeeld uitkomen dat het dichten van kieren rond de ramen, of tochtstrips aanbrengen, al direct kan helpen. Wat we ook vaak tegenkomen is dat de spouwmuur-isolatie op bepaalde plekken niet goed zit. De investering voor zulke zaken is laag en die verdien je snel terug met lagere stookkosten.

AANBOD

De beste periode voor het maken van een warmtescan is tussen december en maart/april, bij voorkeur als het kouder is dan 5 graden.

Interesse? Inschrijven kan middels onderstaand formulier. We nemen dan contact met je op als de weersverwachting geschikt is.

Formulier

Maak eerst uw keuze:

U heeft gekozen voor:
Energiescan door een energiecoach bij u aan huis

Krijg een beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.

Uw gegevens:

Door het invullen van dit formulier geeft u toestemming om uw gegevens te verwerken in de administratie.

U heeft gekozen voor: Warmtescan

Laat uw huis controleren op warmteverlies.

Uw gegevens:

Door het invullen van dit formulier geeft u toestemming om uw gegevens te verwerken in de administratie.