Vraag-een-energiecoach

VANWEGE DE CORONA-CRISIS IS MOMENTEEL NIET TE ZEGGEN WANNEER HET HUISBEZOEK DOOR EEN ENERGIECOACH KAN PLAATSVINDEN.

ENERGIE BESPAREN IN JE WONING? DE ENERGIECOACHES VAN ECOHEEMSKERK HELPEN JE MET HET OPSTELLEN VAN EEN STAPPENPLAN!

Wil je (meer) stappen maken om je woning comfortabeler te maken en minder energie te verbruiken? De energiecoaches van EcoHeemskerk helpen je er graag mee. Dit gaat door middel van een gesprek bij jou thuis. Hierbij nemen we het door jou vooraf ingevulde vragenformulier door en bekijken we samen het huis qua energie-huishouding. Op basis hiervan ontvang je ook een stappenplan op schrift, met een aantal voorstellen voor energiebespaar-acties en wat die financieel ongeveer betekenen.

De energiecoaches zijn allemaal inwoners van Heemskerk, zijn zeer gemotiveerd en worden speciaal voor deze taak opgeleid via onze coöperatie in samenwerking met de overkoepelende organisatie voor energiecoöperaties Hoom. Het doel van EcoHeemskerk is om elkaar in onze gemeente laagdrempelig te helpen. De uitdaging minder energie te verbruiken gaat ons immers allemaal aan!

HOE WERKT HET? AAN TAFEL EN EEN DIGITAAL DOSSIER

De aanpak is simpel:

1. Je vult het aanmeldformulier onderaan deze pagina in en betaalt het gevraagde bedrag.

2. Er wordt door EcoHeemskerk contact met je opgenomen voor een afspraak.

3. Voordat de energiecoach langskomt, verzoeken we je een vragenformulier in te vullen.  Hierdoor leef je je alvast in je huidige energiesituatie en krijgt de energiecoach een eerste inzicht in bijv. de isolatie van je woning.

4. De energiecoach komt langs en neemt samen met jou/jullie de gegevens door. Vervolgens lopen jullie samen door het gehele huis om zaken als al of niet aangebrachte isolatie te bekijken. Onderdeel van het bezoek kan ook een opname van de woning zijn met een warmtebeeldcamera, om eventuele warmtelekken te kunnen opsporen (NB alleen mogelijk in het stookseizoen).

Vervolgens wordt besproken: wat is er al aangepakt?, waar is (snel) een extra energiebesparend resultaat te behalen?, wat kan er op de wat langere termijn gedaan worden aan de woning?, etc. Te denken valt daarbij aan meer isolatie, tochtvermindering, aanpassing verwarmingsketel, installatie zonnepanelen, etc. Deze zaken krijg je ook uitgeschreven in een digitaal dossier, met ook een indicatie van de investeringskosten en de jaarlijkse besparing op bijv. stookkosten.

5. Daarna kun je zelf aan de slag en bedrijven uitnodigen voor offertes en het eventueel inplannen van werkzaamheden of uitvoeren van diverse maatregelen. Als energiecoöperatie werken we met de leden en energiecoaches aan een netwerk van betrouwbare leveranciers en kijken we waar de mogelijkheden liggen voor collectieve acties. Hier kun je dan uiteraard gebruik van maken. als je dat te zijner tijd wilt.

KOSTEN

De gemeente Heemskerk wil zijn inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. De subsidiebijdrage van de gemeente zorgt ervoor dat het opstellen van zo’n plan van aanpak via een huisbezoek van een energiecoach van EcoHeemskerk nu slechts €50,- kost. Voor dit geld ben je dan automatisch een jaar gratis lid van EcoHeemskerk, wat weer andere voordelen biedt.

DOE JE MEE?

Met onderstaande formulier kun je je aanmelden.

• Wij gebruiken het e-mail adres voor bevestiging van uw verzoek voor een energie-coach, voor uitnodiging van ledenbijeenkomsten en voor het verzenden van nieuwsbrieven. In de nieuwsbrief kunt u zich afmelden voor de nieuwsbrief.
  • Prijs: 50,00 €
    De gemeente Heemskerk wil zijn inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. De subsidie bijdrage in de kosten zorgt ervoor dat bij elk energiecoach gesprek een gratis jaar lidmaatschap van EcoHeemskerk van €20,- meegeleverd wordt.
  • 0,00 €