VRAAG JE ENERGIELABEL AAN VOOR 1 JANUARI A.S.


Bij de verkoop van de woning moet de huiseigenaar een geldig energielabel kunnen overleggen. Het label moet de koper bewust maken van de energie(on)zuinigheid van een nieuwe woning en helpen bij het besluiten over energiebesparingsmaatregelen. Zo’n energielabel kost ongeveer 10 euro en is 10 jaar geldig. 
De overheid wil een nieuw energielabel invoeren, dat gemiddeld bijna 200 euro gaat kosten. Dat is dus veel duurder dan het huidige label, maar biedt daarvoor nauwelijks iets extra’s. Belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning komt om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen. 
Gisteren is er in de Tweede Kamer nog gestemd om dit plan van de minister tegen te houden, maar die motie is verworpen. EcoHeemskerk adviseert huiseigenaren die de komende jaren overwegen te verhuizen of nog geen label hebben dus om nog dit jaar het huidige energielabel aan te vragen! Je kunt het aanvragen via: www.energielabelvoorwoningen.nl

Comments are closed.