Energie Besparen

Beperk uw energieverbruik door isolatie van de woning

Het grootste deel van ons energieverbruik gaat naar verwarming. Door een woning te isoleren en kieren te dichten, blijft de warmte binnenshuis. Isolatie kan tussen de 20 en 50% besparing opleveren in het gasverbruik! Behalve voor een lagere energierekening en een beter energielabel, zorgt isolatie voor veel meer wooncomfort: een warm huis in de winter, een koel huis in de zomer. Maar let wel op dat u de woning voldoende ventileert voor een gezond leefklimaat.

Klik hier voor uitgebreide informatie over isolatie op de speciale pagina’s van Milieucentraal of hier voor gratis online tests en adviezen op maat. Zo ontdek je in een paar stappen hoe je energie kunt besparen. Deze testen en  apps zijn  ontwikkeld door Milieu Centraal, een onafhankelijke organisatie.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor woningisolatie (de zgn. SEEH-subsidie), lees dan dit bericht op onze website.

ENERGIECOACHES VAN ECOHEEMSKERK HELPEN U
Wil je (meer) stappen zetten om je woning comfortabeler te maken en minder energie te verbruiken, maar weet je niet precies waar mee te beginnen? De speciaal opgeleide energiecoaches van EcoHeemskerk helpen je er graag! Dit gaat door middel van een voorbereid gesprek bij jou thuis en een online eigen zgn. ‘Hoom-dossier’ waarmee je aan meer duurzaamheid voor je woning kunt blijven werken.
De energiecoaches zijn allemaal inwoners van Heemskerk, zijn zeer gemotiveerd en worden momenteel opgeleid via onze coöperatie in samenwerking met de koepel van energiecoöperaties, Hoom. Het doel is om elkaar laagdrempelig te helpen. De uitdaging minder energie te verbruiken gaat ons immers allemaal aan! Meer informatie staat op de speciale pagina VRAAG EEN ENERGIECOACH.

Als u nog vragen heeft, stuur dan een e-mail naar info@ecoheemskerk.nl