Subsidie voor woningisolatie en duurzame energie in 2020

Subsidie voor woningisolatie en duurzame energie in 2020

Op de gemeentepagina in de Heemskerkse Courant van afgelopen week stond het bericht dat er ook in 2020 weer subsidie kan worden aangevraagd voor woningisolatie en duurzame energie. De twee belangrijkste subsidiemogelijkheden zijn:

a) voor woningisolatie (SEEH-subsidie): dan moet je na 15 aug. 2019 tenminste 2 isolatiemaatregelen hebben toegepast in je woning, zoals isolerend glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Let op dat deze subsidiemogelijkheid zowel voor huiseigenaren als voor bewoners open staat! Enkele voorbeelden van het subsidiebedrag zijn – afhankelijk van het type woning: spouwmuurisolatie: 5 euro per m2; vloerisolatie: 7 euro per m2; en HR++glas: 35 euro per m2.

b) voor zonneboilers en warmtepompen (ISDE-subsidie): hierbij moet de investering al zijn gedaan en de subsidie moet binnen 6 maanden na de installatie van het apparaat worden aangevraagd. Indicatief gaat het bij deze subsidievorm om een bedrag vanaf € 500 per apparaat.


Voor meer informatie en voorwaarden, lees het bericht van de gemeente, of kijk op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de SEEH- en ISDE-subsidie: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-én-bewoner en www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren

Comments are closed.