TWEE MOGELIJKHEDEN OM IN GESPREK GAAN OVER HET VERDUURZAMEN VAN JE WONING…

(afgelast ivm corona)

Binnenkort zijn er twee mogelijkheden om met vrijwilligers van ECoHeemskerk te spreken over het verduurzamen van je woning. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je alleen wat gas en elektra (en geld!) wilt besparen door enkele simpele maatregelen, of dat je grootschalig wilt gaan isoleren of zonnepanelen wilt gaan plaatsen.
Op de eerste plaats is iedereen op zaterdag 14 maart van 13:00 tot 15:30 uur welkom in het maandelijkse Energiecafé van ECoHeemskerk in de Heemskerkse Bibliotheek. Je kunt daar – gratis! – terecht met al je vragen over de isolatie van je huis, over je stookgedrag, maar ook over de nu lopende zonnepanelenactie van de gemeente Heemskerk voor particuliere huiseigenaren. Wat dit laatste betreft, al meer dan 650 Heemskerkse huiseigenaren hebben zich inmiddels aangemeld voor deze actie! Twijfel je nog om mee te doen? Ga dan zeker even praten in het Energiecafé! 

Verder loopt er ook een speciale duurzaamheidsactie van de gemeente Heemskerk in de wijk De Die. De betrokken bewoners hebben daarover een brief van de gemeente ontvangen. Voor hen houden vrijwilligers van ECoHeemskerk op dinsdagavond 17 maart vanaf 19.00 uur in buurthuis De Schuilhoek een speciale zgn. speedscan-bijeenkomst. Hierbij wordt met behulp van een computerprogramma vrijblijvend bekeken welke eerste stappen je kunt zetten in de verduurzaming van je woning. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort woning die je hebt, maar ook van je energieverbruik en van bijv. de grootte van je gezin. Ook krijg je een eerste indruk wat de kosten van die eerste verduurzamingsstappen ongeveer zijn.