VRAAG DIT JAAR NOG EEN GOEDKOOP ENERGIELABEL AAN!

Een energielabel geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, moderne verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze zaken zijn beschreven.

Zo’n label is verplicht bij de verkoop van je huis. Dit jaar kun je het nog eenvoudig online aanvragen en kost het ongeveer 10 euro. Vanaf 1 januari a.s. gaat het label ongeveer €200,- kosten, omdat dan een energiedeskundige de woning komt bekijken om het nieuwe label te bepalen. Meer daarover staat in het bijgaande artikel uit de Heemskerkse Courant van deze week.

EcoHeemskerk adviseert daarom huiseigenaren die de komende jaren overwegen te verhuizen of nog geen definitief label hebben, om nog dit jaar een energielabel aan te vragen! Wil je zien wat voor (voorlopig) energielabel je woning nu heeft, ga dan naar www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/. Wanneer je direct een definitief energielabel wilt aanvragen, ga dan naar: www.energielabelvoorwoningen.nl.

Heb je vragen over dit onderwerp aan ons, stuur dan een e-mail naar info@ecoheemskerk.nl.