DE SLIMME METER EN DUBBELTARIEF

De zogeheten slimme (stroom)meter heeft twee grote voordelen. Op de eerste plaats geeft het  de netbeheerder (Liander) inzicht in waar het elektriciteitsnetwerk moet worden verzwaard. En ten tweede ontvangt een bewoner elke maand een overzicht van zijn stroomgebruik, wat kan helpen om energie te besparen. 
Er wordt veel gesproken over de slimme meter. Maar welke informatie klopt en wat zijn fabels? De WEBSITE VAN LIANDER   geeft inzicht in wat hij kan en wat hij níet kan, met vragen als: 
– Is de slimme meter makkelijk te hacken? 
– Kunnen ze zien wanneer ik stofzuig? 
– Zorgt de slimme meter voor hogere eindafrekening? 
En daar kunt u nog veel meer informatie over de slimme meter lezen. 

Speciale aandacht nog voor het volgende: een DUBBELTARIEF (DAG/NACHT) kan vanaf 1 juli 2021 alleen nog met een slimme meter!!! Met een dubbeltarief betaalt u in de daluren een lager tarief voor uw stroom dan tijdens de piekuren. Als u nu wel dubbeltarief heeft, maar nog geen slimme meter, en wilt u dit dubbeltarief nog behouden na 1 juli 2021, dan moet uw huidige meter dus vervangen worden. Als het goed is krijgt u dezer dagen van Liander een brief of u wilt overschakelen.

Comments are closed.