Geslaagde actie met gratis bomen voor meer duurzaamheid.

Op zaterdag 6 februari hebben vrijwilligers van EcoHeemskerk bijna 200 jonge perenbomen uitgedeeld aan Heemskerkers die daar belangstelling voor hadden. Wij deden dit in het kader van een landelijke actie van Urgenda om Nederland meer duurzaam te maken door in totaal 1 miljoen bomen te planten. Zie voor meer informatie hierover, de website: https://meerbomen.nu/ . 

Met het planten van de perenbomen in je eigen tuin kun je namelijk mooi bijdragen aan de biodiversiteit en aan het verminderen van de klimaatverandering door extra CO2 op te nemen. De perenbomen waren gratis beschikbaar gesteld door een kweker in de regio en er was veel belangstelling voor. Zo werd onze Facebook-pagina waarin deze actie werd aangekondigd, door meer dan 3000 mensen bekeken! En nu maar hopen dat de net geplante perenbomen de strenge vorst van deze week weerstaan… 

Comments are closed.