GOEDKOPE LENING VAN DE GEMEENTE VOOR ENERGIEMAATREGELEN IN JE HUIS

Energie besparen, zelf duurzame energie opwekken en duurzaam verwarmen; dit zijn belangrijke maatregelen om je overstap naar een meer duurzame energievoorziening in je woning te realiseren. Maar niet iedereen heeft genoeg spaargeld om zomaar in bijv. zonnepanelen of woningisolatie te investeren. EcoHeemskerk is daarom blij dat de gemeente Heemskerk vanaf 22 februari 2021 500.000 euro aan financiële middelen beschikbaar stelt in de vorm van een zogeheten Duurzaamheidslening. 
Tegen een lage rente van 1,6% kunnen particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden hiermee geld lenen voor hun bestaande woning. Door deze financiële impuls wil de gemeente haar inwoners de kans geven energie en kosten te besparen, bij te dragen aan een beter milieu en het eigen wooncomfort te verhogen. Er kan geld geleend worden (2.500-25.000 euro) voor een reeks van maatregelen, waaronder: woningisolatie, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, maar ook isolerende buitendeuren, buiten-zonwering en een vegetatiedak. Het is ook geen toeval dat er juist nu een ZONNEPANELEN-ACTIE  en een WONINGISOLATIE-ACTIE van EcoHeemskerk lopen…  
Een aanvraag kan worden ingediend bij de Omgevingsdienst IJmond; op hun website staat ook veel meer informatie over de voorwaarden: http://www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk


EcoHeemskerk heeft sinds kort ook een SUBSIDIE-LOKET.  Daar helpen vrijwilligers van EcoHeemskerk je met al je vragen over het verkrijgen van subsidies en leningen om in je woning energie te besparen e.d. Dus als je twijfelt of zo’n duurzaamheidslening iets voor jouw situatie is, neem dan contact op.