POLL OVER VERDUURZAMEN WONING

Op 13 maart j.l. stond in Dagblad Kennemerland de uitkomst van een poll over hoe mensen denken over de verduurzaming van hun woning. Daaruit blijkt dat 4 van de 5 mensen in de IJmond hier tegenop zien, met name omdat men denkt dat de kosten heel hoog zijn. 
EcoHeemskerk ziet het als zijn taak om objectief voorlichting te geven aan zowel eigenwoningbezitters als aan huurders over energiebesparing e.d. En natuurlijk zijn er energiebesparende maatregelen die geld kosten, zoals een warmtepomp. Maar er zijn ook genoeg verduurzamingsmaatregelen die juist geld besparen! Voorbeelden zijn LED-lampen i.p.v. gloeilampen, of een zonnepaneleninstallatie, of spouwmuurisolatie. Vandaar dat we een ingezonden brief hebben gestuurd, die op 20 maart in de krant is geplaatst, dat je door slim te verduurzamen, juist geld kunt besparen! We hopen dat dit wat twijfelaars over de streep zal trekken om toch stappen te zetten in het verduurzamen van hun woning. 

Middels in kort interview met EcoHeemskerk heeft ook de Heemskerkse Courant van 25 maart aandacht besteed aan hetzelfde onderwerp. Ook dit kunt u hieronder lezen.

Voor meer informatie over bijv. de lopende zonnepanelen- en woningisolatie-acties, of andere bespaartips, zie elders op deze website.