Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen er op je dak passen? Met de applicatie ZONNEDAKJE kun je een behoorlijk nauwkeurige schatting maken.
ZONNEDAKJE geeft op de eerste plaats een goed beeld van de bestaande situatie. Het detecteert met minimaal 95% nauwkeurigheid op welke daken er al zonnepanelen liggen en hoeveel; dit gebeurt op basis van luchtfoto’s.
Ook maakt ZONNEDAKJE een inschatting hoeveel zonnepanelen er op een bepaald dak geplaatst of nog bijgeplaatst kunnen worden. Voor deze inschatting van het dakpotentieel maakt ZONNEDAKJE gebruik van kadastrale gegevens en hoogtebestanden. Met een schaduwanalyse wordt het zonnige oppervlak bepaald. De inzichten worden aangevuld met data zoals bouwjaren.

JE KUNT JE ADRES INVOEREN OP https://zonnedakje.nl/zoek-dak EN KIJKEN HOEVEEL ZONNEPANELEN ER OP JE WONING PASSEN.

EcoHeemskerk heeft met ZONNEDAKJE ook eens gekeken hoeveel zonnepanelen er in Heemskerk al liggen. Het blijkt dat er bijna 24.000 daken in Heemskerk zijn. Op ongeveer 4.600 daken zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is dus 19% zonnedaken, met in totaal ruim 60.000 zonnepanelen. Deze wekken in totaal ongeveer 16.700.000 kWh energie op per jaar! NB Dit is de stand in voorjaar 2022.

Dit lijkt heel wat, maar volgens de criteria van ZONNEDAKJE kunnen er potentieel 480.000 zonnepanelen geplaatst worden op alle geschikte daken in de gemeente Heemskerk. Deze zouden dan in totaal ongeveer 143.000.000 kWh energie opwekken per jaar! We zitten dus pas op 12 procent…!

Zonnedakje is ontwikkeld door het bedrijf Sobolt in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, maar de applicatie werkt ook in Heemskerk.